fbpx

Održavanje slušnih aparata

ODRŽAVANJE SLUŠNIH APARATA
Izbegavanje oštećenja od vlage

• Najvažnija stvar koju treba da imate na umu za održavanje aparata je da se vaš slušni aparat ne treba kvasiti. Kao i svaki drugi elektronski uređaj, slušni aparat može biti oštećen vlagom. Sa jednim izuzetkom: Aquaris™ (Akvaris) ne samo da je otporan na vlagu, već je potpuno vodootporan do jednog metra dubine.

• Pošto se slušni aparati nose iza uha ili u uhu, vlaga se ne može u potpunosti izbeći. Znojiti se ili plakati svojstveno je samo ljudima. Priroda je takođe nepredvidiva, nikada ne znate kada vas može uhvatiti pljusak.
• Da biste sprečili oštećenja vašeg slušnog aparata, razvijeni su specilajni sistemi za održavanje slušnih aparata, kao što su kutije za sušenje, kapsule za isušivanje, jastuče za sušenje i maramice za čišćenje.
Preporučljivo je da ostavite vaš slušni aparat u kutiju za sušenje pre nego što odete na spavanje. Treba da otvorite vrata baterije pre stavljanja u kutiju za sušenje kako bi vlaga mogla lakše da izađe iz aparata. Ako koristite punjive slušne aparate onda eCharger™ brine da se oni u isto vreme pune i suše. Jednostano stavite aparate u eCharger™ a on radi sve za ostalo.
(Pogledajte temu: eCharger – elektronski punjač i sušač)

• Ako vaš slušni aparat nije spolja čist, možete ga očistiti sa maramicama za čišćenje.

Čišćenje individualnog umetka (olive)

• Dostupni su takođe i specijalni sistemi za čišćenje vaših oliva. Pošto na vašoj olivi nema mehaničkih delova, možete da je održavate odvojeno od vašeg slušnog aparata.
Za pravo održavanje olive koristite specijalno dizajnirane posude i kapsule.

• Pošto napunite posudu vodom i stavite kapsulu, ostavite olivu u tečnosti 15-20 minuta. Takođe, ako je oliva dosta prljava, možete je ostaviti preko cele noći.

• Nakon toga, izvadite olivu iz posude, isperite je tekućom vodom a potom osušite olivu peškirom kako biste otklonili vlagu. Na kraju, koristite vazdušnu pumpicu kako biste produvali cevčicu i ventilaciju na olivi, jer preostala vlaga mora biti potpuno uklonjena.

• Sada možete da prikačite očišćenu individualnu olivu za slušni aparat.

• Ponavljajte ovaj postupak svake nedelje ili po potrebi. Za dodatno održavanje, vaš speciljalista za slušne aparate može s vremena na vreme da opere vašu olivu u ultrazvučnoj kadi.

Zakažite probu