fbpx

Koliko koštaju slušni aparati?

KOLIKO KOŠTAJU SLUŠNI APARATI?
Na ovo pitanje se obično daje odgovor u smislu da se cene slušnih aparata kreću od oko 200-300 EUR pa do preko 1500 EUR. Ovde se naravno misli u dinarskoj protivvrednosti i cena je po jednom slušnom aparatu, što praktično znači da za dva aparata treba odvojiti duplo više.

Međutim ovakav odgovor je nepotpun ako ostane nerazjašno zašto postoji ovako veliki raspon cena. Da ne bi bilo nedoumice pri izboru, naši slušni aparati su klasifikovani po nivoima tehnologije koja je implementirana u njima.
Što je viši nivo tehnologije viša je i cena slušnih aparata. Ali opet, ako nije jasno šta se dobija višim nivoom tehnologije ostaje nedovoljno jasno zašto izdvajati više novca za neko skuplje rešenje.

Naš posao je da prilikom nabavke slušnih aparata nađete optimalno rešenje koje će zadovoljiti vaše slušne potrebe, stil života, estetske zahteve i finansijske mogućnosti.

Mi ćemo vam takvo rešenje prezentovati i dokazati da funkcioniše u vašem slučaju. A na kom nivou tehnologije će biti – stvar je usaglašavanja gore pomenutih faktora.

Ono što vam možemo garantovati – jeste da ćete biti zadovoljni i da ćete optimalno rešiti problem sa sluhom.

KOLIKO TRAJU SLUŠNI APARATI?
Odgovor na ovo pitanje uslovljen je:

– Željom korisnika da ima slušne aparate novije generacije i time sofisticiranije tehnologije.
– Mogućim značajnijim promenama stepena oštećenja sluha i slušnih potreba.
– Finansijskim mogućnostima.

Uzimajući u obzir pomenute faktore optimalna obnova slušnih aparata je na 3 – 5 godina. Na otprilike 2 do 3 godine dolazi do značajnijih pomaka u razvoju tehnologije, a po pravilniku RZZO osiguranici koji imaju pravo na slušni aparat (uz proveru funkcionalnosti prethodnog aparata) to pravo mnogu ponovo ostvariti svake sedme godine.

Tehnički gledano, uz odgovarajuće održavanje i eventualno servisiranje, slušni aparati mogu trajati i mnogo duže, ali pošto njihova funkcionalnost vremenom može biti relativizovana pomenutim faktorima, preporučuje se njihova zamena po isteku 5 godina.

Zakažite probu