fbpx

Dobre vesti

DOBRE VESTI

Danas postoji mnogo različitih i savremenih slušnih aparata, ali svi oni imaju određene zajedničke karakteristike. Napravljeni su tako da selektivno povećavaju jačinu zvuka koji želite da čujete. Oni mogu učiniti da čujete tihe zvukove dok u isto vreme glasne čine prijatnijim i na taj način obezbeđuju olakšano slušanje u bučnom kao i u tihom okruženju.

Nema slušnog aparata koji može da reši svaki problem ili da vrati normalan sluh, ali dizajnirani su da obezbede selektivnu amplifikaciju, tako da možete bolje da čujete i da razumete.


LEPOTA TEHNOLOGIJE

Slušni aparat postaje deo vas na više načina.
Prvo, omogućava vam da uživate u lepoti zvuka. Ali, jednako važno, on odražava vašu ličnost i stil, tako da se i fizički i emotivno osećate udobno dok ga nosite. Zbog toga Siemens istu pažnju posvećuje dizajnu proizvoda, kao i tehnologiji.
Sa jedne strane su proizvodi toliko mali, sa tankim cevčicama, jednostavni i prijatni za nošenje, i da nisu za poboljšanje sluha, ne biste ni primetili da su tu. Sa druge strane, postoji širok spektar boja i atraktivanih oblika koji čine da vaš slušni aparat izgleda skoro kao modni detalj.

Zajedno sa svojim specijalistom za slušne aparate, naći ćete pravi aparat prijatan na izgled i koji odgovara potrebama vašeg sluha.


PREDNOSTI SA SLUŠNIM APARATIMA

Prema nedavnoj studiji, osobe oštećenog sluha koji odaberu da čuju bolje pomoću slušnih aparata, kažu da je ta odluka donela značajna poboljšanja u mnogim oblastima njihovih života.
Od boljih odnosa kod kuće do veće samostalnosti u društvenom okruženju, studija na preko 2000 odraslih osoba sa oštećenim sluhom je nedvosmisleno pokazala da slušni aparati unapređuju življenje.*
Studija koja je takođe obuhvatila i ispitivanje 2090 bliskih članova porodice i prijatelja ispitanika sa oštećenim sluhom, utvrdila je da odrasli od 50 i više godina sa netretiranim gubitkom sluha imaju veće šanse da pate od depresije, anksioznosti i paranoje. Kod njih je takođe i manje izgledno da učestvuju u organizovanim društvenim aktivnostima.

Među ispitanicima u istoj studiji koji su korisnici slušnih aparata, učestalost pojavljivanja depresije, anksioznosti i paranoje je za 50% manja nego kod onih koji nisu korisnici slušnih aparata. Tvrdnje da se „ljudi ljute na mene bez ikakvog razloga“ pojavljivale su se upola ređe kod korisnika slušnih aparata.

*Studija je sprovedena u SAD pod nazivom „Posledice netretiranog oštećenja sluha kod starijih osoba“

Zakažite probu